29 Ağustos 2010 Pazar

O BİR SOKAK KEDİSİYDİ

Yaklaşık  bir  yıl  önce  mevsim  kışa  dönerken tanıştık  onunla,küçük  sevimli  ürkek siyah  beyaz dalgalı  çizgileri  ile  güzel  bir  kızdı  Mitsi .Önceleri  korksada  zamanla  alıştı  artık  beni  gördüğünde  kaçmıyor  ona  verdiğim  sütü  içerken onunla  sohbetime  karşılık  vermesede  beni  dinliyor  iki   arkadaşı  ile   balkonumu  mesken  edindi  kendine, ve  bana da  can yoldaşı  oldu  o  gün  bu  gün  birlikteyiz  küçük  kedimle.  Ona  Mitsi  diye  sesleniyorum o da  benimsedi  Mitsi  ismini  sesimi  duyar  duymaz  gelişinden  belli... Bir kaç  gün  görünmedi  diğer  iki  kediden de  ses  yok ,bir  gün  sabah  kapıyı  açtığımda  balkondaki  köşküne  yerleşmiş  ama,  çok  bitkin  görünüyor  yüzü  küçülmüş  göğsü  şişmiş  anladım ki  yavrulamış  bir yerlerde,  yiyecek  taşıdı  bir  kaç  gün,  nerede  olduğunu  bilmediğim  yavrularına. Bu  arada  arkadaşlarına  acaip  tepkili  oluşu  dikkatimi  çekti  onları  balkondan uzaklaştırdı  o  ufacık  bedeni  ile  ve  artık  yanımdan  hiç  ayrılmıyor  yavrularını  kaybettiği  belli  göğsünün  şişini  kendi  tedavi  etti  ve  artık  çok  iyi  anlaşan  iki  arkadaşız  sürekli  ayaklarıma  dolaşır  vaziyette  oyunlar  oynuyoruz  onu  çok  seviyorum  gerçekten  çok  güzel  bir  kedi  Mitsi  bir  o  kadar  da  akıllı...Akıllı  kedim  25 Ağustos ta   çok  büyük  sancılar  çekerek  ve  olağanüstü  bir  çaba  ile  doğurdu,  küçük  yiğenim dayanamadı  bu  haline  ağlayarak  dua  etti  çabuk  doğursun  diye ,,,üç  tane  bebek   doğurdu  üçü de  birbirinden  güzel  iki  kız  bir  erkek  kedi  yavrularım  var  şimdi, onlarla  yazın  sıcak  ve  cafcaflı  günlerini  uğurlamaya  çalışıyoruz   minikler  sıcaktan  perişan  fayansın  serinliğinde  uyuyorlar...Merhamet  her  insanda  olmalı o bir  sokak  kedisiydi  artık  benim  kedim  ama  özgür  bir  kedi  o  asla  hapsetmedim  bana  sığındı  bende  sevgi  ile  bakıyorum ...Paylaşmak  istedim  sizlerle o  ağzı  olupda  konuşamayan  hayvanların   sevgiye  ne  kadar  ihtiyacı  olduğunu.  Hayvan  deyip  geçmemek  lazım... sevgi ile
*Gül*

3 yorum:

Newbahar dedi ki...

Kedi ve köpek aşığı biri olarak gönülden kutluyorum seni.
Hayvanlar insanlardan daha vefalı geliyor bana. Daha can yoldaşı, daha minnettar...

Bende yıllardır evimde bir kedim olsun istedim. Şartlar elvermedi ne yazık ki. Sahip olmak kolayda, ayrılmak zorunda kalacağımdan kıyamadım onlara. Yer değiştirmek, yeni bir mekana alıştırmak zor olurdu sanırım.

Senin adına sevindim. Blogcuda kediperisi vardı hatırlar mısın bilmem, oda sokaktan bulduğu yavruyla beraber şimdi.

Hayvan deyip geçmemek lazım haklısın. Onlar dost oluyorlar.

Sevgiler

Ecehan dedi ki...

"Hayvan deyip geçmemek lazım" çok doğru bir söz. Bunu bir hayvanla yaşamını birleştirenler daha iyi bilir. Ağzına aldığı her lokmayı evvela onlara ulaştırmaya çabalamaları, yavrularına zarar verme ihtimali ile kimsecikleri yanına yaklaştırmamaları..vs. Gül harika birşey yapmış ve ne güzel de anlatmış.
Yavru kedileri yıkamamanızı, onların da bizlerde olduğu gibi doğarken koruyucu bir tabaka ile kaplı olduğunu ve bunun bit, pire ve çeşitli hastalıklara karşı onları koruduğunu hatırlatmak istedim -analık güdüsü herhalde:-) -
Kolay gelsin, güzel insan.
sevgiler

Gordion960 dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım ne mutlu ki hayvan sevgisi ile büyütüldüm Ankarada ki evimizde kedi köpek tavuk cücük ne ararsanız vardı. Kedi tırmalarmış köpek ısırırmış hiç böyle korkularımız olmadı sevgi her şeye galip geliyor bunu biliyorum, güzel sözleriniz için ikinizede teşekkürler sevgiler selamlar.

Yorum Gönder